Cartoon

Creatieve cartoons

Een van de leukste dingen als zelfstandige is de ontmoeting van andere creatieve, zelfstandige ondernemers op de meest leuke plekken. Zo kwam ik, bij een gezamenlijke opdrachtgever, Gladys van Velse tegen. Zij is, naast haar vaste baan bij een creatief (web)bureau in Rotterdam, freelance illustrator, cartoonist & kunstenaar. Vrolijk werd ik van haar zelfgemaakte cartoons. Ik vroeg haar hoe ze op haar ideeën komt.

Cartoons

Gladys maakt hele grappige cartoons over alledaagse onderwerpen. Gladys: ‘Gedurende de dag kom ik allerlei situaties tegen die ik kan verwerken als klein verhaaltje in mijn cartoons. Mijn kat komt voor in mijn tekeningen, ontmoetingen met mijn moeder, huishoudelijke zaken maar ook het weer, een bezoek aan de tandarts en nieuwsberichten. Elke tekening moet zorgen voor een kort, grappig momentje voor jezelf en is bovendien Engelstalig.’

Instagram

Onder de naam Daily Gladys brengt de kunstenares haar werken onder de aandacht. Als ondernemer kun je een leuke samenwerking aangaan met creatievelingen als Gladys. Als zelfstandige maak je een goeie keuze een kerstkaart of relatiegeschenk te laten ontwerpen door haar. Je bent als bedrijf origineel en je helpt een andere zelfstandige aan een leuke opdracht.

cartoon