Scan Brief Blog 001

Sierlijke letters en mooi papier

Tijdens een interview zit ik altijd met pen en papier op schoot of aan de tafel terwijl ik de antwoorden van de persoon voor mij al druk schrijvend noteer. In deze moderne tijd is dat volgens sommigen enorm ouderwets want met een laptop werkt het toch veel sneller? Dat klopt, maar ik hou nou eenmaal van schrijven, met de hand. Met een kleurige en fijn schrijvende pen en op mooi papier. Mijn werk duurt hierdoor inderdaad twee keer zo lang omdat ik daarna alle notities en aantekeningen alsnog digitaal moet uitwerken.

Kalligrafie

Als tienjarige heb ik eens een kalligrafeerpen gekocht. Met het platte kroontje schreef ik sierlijke letters op wit papier. Deze kunst van schrijven interesseert mij nog steeds tot op de dag van vandaag. Daarom wilde ik dezelfde sierlijke terugzien in het logo van Kattebel. Laatst kocht ik een kalligrafeerstift. Een handig ding met een dop aan beide kanten. De ene heeft een korte, schuinlopende punt, de ander een wat langere. Tijdens een gebrek aan inspiratie of creativiteit is de stift een uitkomst. Je verzet je gedachten terwijl je ondertussen sierlijke tekeningen maakt.

Wat heeft jouw voorkeur?

Toch liever dit blogbericht lezen in handgeschreven letters? Dan verwijs ik je naar de afbeelding. Exact hetzelfde verhaal heb ik met de hand uitgeschreven met mijn favoriete pen op vrolijk papier. Als je de tijd even vergeet, welke leesvorm heeft dan jouw voorkeur?

Kattebel Teksten - pen