Kookboek Wecken 2

Weck it!

Samen met mijn vriendin Krista Kersbergen hebben we als foodblogger gewerkt aan een nieuw kookboek over wecken. Krista heeft wekenlang meegedaan als deelneemster aan het tv programma MasterChef Holland 2016. Zij heeft een cateringbedrijf Culinair voor Thuis waarmee zij diners bereidt bij de mensen thuis.

Foodblogger: van alle markten thuis

Als foodblogger moet je beschikken over drie talenten: Koken, fotograferen en schrijven. Omdat we beiden niet over alle drie beschikken, hebben we onze krachten samengebundeld. Krista bedacht zeven culinaire recepten die allen geselecteerd zijn voor het kookboek. We planden een vrijdag in om al het werk in een keer te doen. Krista haalde de boodschappen, kookte en fotografeerde. Ik waste af (want met z’n twee in een keuken koken, bleek toch niet zo handig) en ik werkte de recepten nadien uit.

Geduld is een schone zaak

Het eerste gerecht, toast met brie en ingemaakte radijs, leek vrij snel voor elkaar. Alleen dat Krista de dag daarvoor de ingemaakte radijs al had voorbereid (want wecken kosten nou eenmaal veel tijd!), was ik even vergeten. En dat de fotografie van een gerecht heel anders is dan van een vakantiekiekje, daar had ik ook geen rekening mee gehouden. Krista roerde druk in de pannen en ik moest goed in de gaten houden wat ze precies deed en dat noteren. Ondertussen stapelde de afwas zich op en daar was ik toch echt verantwoordelijk voor.

Uren later

Na recept nummer vijf kreeg ik steeds meer respect voor de foodblogger. Zeer zeker een hele leuke functie om in de weer te zijn met eten, proeven, kleur, smaak, opmaak, recepten, schrijven en ingrediënten. En daarna met spanning afwachten wat je volgers op je blog ervan vinden. Maar ook een baan waarbij je soms engelengeduld moet hebben, waar recepten weleens verkeerd uitpakken of de fotografie niet altijd lukt zoals je graag wilt.

Trots

De foto’s en teksten waren op tijd aangeleverd. De uitgeverij was er maar al te blij mee. En dan wachten. De nieuwsgierigheid neemt toe. Hoe zal het boek eruit zien? Vrienden en familie vragen wanneer het nou eens uitkomt. En dan opeens ligt het op de deurmat en maak je een klein dansje. Het resultaat is super. Een kleurrijk, zomers boek met de leukste weckrecepten. De eerste samenwerking tussen Krista en mij is een feit. Er mogen er nog vele volgen :-).

Kookboek wecken