Marijke Helsloot

Kattebel Teksten online!

Met trots presenteer ik jullie de nieuwe website van Kattebel Teksten www.kattebel.nl.Als tekstschrijver verzorg ik graag digitale nieuwsbrieven, webteksten, blogs, artikelen en social media berichten.

Kattebelletje

Benieuwd naar waar de naam Kattebel vandaan komt? Een Kattebelletje (zoals het vaker geschreven wordt) is een klein geschreven briefje ter herinnering of als memo. Naast dat ik gek ben van katten heeft het woord niks met dit beestje te maken.

Het woord Kattebel staat niet in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie. Een wat ouderwets woord dat ik met mijn tekstbureau nieuw leven wil inblazen!

De betekenis van ‘een klein briefje’ is ontstaan uit het woord ‘cartebelle’ en ‘cartebelle’ is ontstaan uit het Italiaanse woord ‘scartabello’. Omdat naast het woord ‘cartebelle’ ook het verkleinwoord ‘cartebelletje’ werd gebruikt, is de stap naar ons woord ‘kattebelletje’ nog maar een hele kleine stap.

Gekrulde staart

Tenslotte: In mijn logo zie je niet alleen een kat maar ook een opmerkelijk gekrulde staart. Deze heeft de vorm van een ‘copyright’ teken. Dit betekent dat alle teksten die ik maak mijn eigen, beschermde creaties te zijn.

Ik ben benieuwd wat je van mijn nieuwe site vindt. Opbouwende kritiek, ideeën en opmerkingen zijn welkom.

Ik kijk uit naar inspirerende samenwerkingen, leuke ontmoetingen en mooie verhalen!

 

Marijke